‘NEĆEMO TOLERISATI DIKTATURU’: SAD uvele sankcije Venecueli, sprječavajući time bilo kakve nove ugovore banaka sa Vladom ili državnim naftnim gigantom “Pedebesa”

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa uvela je finansijske sankcije Venecueli, sprječavajući time bilo kakve nove ugovore banaka sa Vladom ili državnim naftnim gigantom “Pedebesa”, saopšteno je iz Bijele kuće.

“Sankcije su uvedene tako da liše predsjednika Venecuele Nikolasa Madura glavnog izvora finansiranja njegove nezakonite vladavine, da zaštite sistem finansiranja SAD od saučesništva u korupciji i osiromašenju naroda u toj zemlji i da se dozvoli humanitarna pomoć”, navodi se u saopštenju.

Sankcije koje je Tramp potpisao sigurno će drastično podići tenzije između Venecuele i SAD, a uticat će i na ekonomsku krizu u državi, prenosi AP.

Hejli: Jaka poruka Maduru

Sankcije SAD su jaka poruka predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru da SAD neće tolerisati “diktaturu” u toj zemlji, izjavila je američki ambasador u UN Niki Hejli.

Ona je u obraćanju medijima u sjedištu UN u Nujorku naglasila da niko od nje nije tražio da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Horheom Areazom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj