ŠTA SE DEŠAVA U ZATVORENOM RUSKOM KONZULATU: Iz dimnjaka ruskog konzulata u San Francisku kulja crni dim, osoblje pali neidentifikovane predmete u kaminu?

Iz dimnjaka ruskog konzulata u San Francisku, koji po nalogu administracije američkog predsjednika Donalda Trampa treba do subote da se zatvori, kulja crni dim, javila je agencija AP, tvrdeći da osoblje pali neidentifikovane predmete u kaminu.

AP: Rusi prije napuštanja konzulata pale stvari

Kako se navodi, vatrogasci su došli do konzulata, ali im nije dozvoljeno da uđu u zgradu. Reporter američke agencije tvrdi da je čuo da su ljudi koji su izašli iz zgrade rekli vatrogascima da “nema problema” i da “osoblje konzulata pali neidentifikovane predmete u kaminu”.

SAD su naložile Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku, kao i dva objekta u Vašingtonu i Njujorku, kao odgovor na to što je Moskva smanjila američko diplomatsko osoblje u Rusiji. Stejt department je saopštio da je ta odluka donijeta “u duhu reciprociteta”, dodajući da je rok za zatvaranje objekata do subote 2. septembra.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj