OPSJEDNUT KOLINDOM! Šešelj najavio dolazak u Zagreb: ‘Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet’

Vojislav Šešelj, bivši osuđenik suda u Haagu, praktično se samopozvao kao gost kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Šešelj je u intervjuu za srbijanski Alo! rekao da s posjetom predsjednici u Zagreb čeka do trenutka kad u posjet Zagrebu krene srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

“Kada Vučić krene, idem i ja, pa da vidimo kome će Kolinda veću pažnju da posveti. Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet”, odgovorio je na direktno pitanje.

Šešelj je, inače, predsjednicom fasciniran još od “skandala s čokoladama” u Dubrovniku i predsjedničinih izjava o tome. Tada je rekao da će u Zagreb jednog dana doći kao predsjednik, spominjao je “šleper srpskih čokolada Kolindici”.

Osim toga u intervjuu je opisivao kako provodi vrijeme dok čeka na drugostepenu presudu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Tužiteljstvo u Haagu tvrdilo je da je krivac za pokolje po Voćinu i u vukovarskoj bolnici u Hrvatskoj, zatim u BiH i za progone Hrvata u Vojvodini, no Šešelj je oslobođen, prenosi Express.hr

Šešelj je za Alo! rekao da cijelo ljeto nije išao nigdje, da je proveo u svom dvorištu, ponekad skočivši u bazen, ali da je radio i još nešto:

“Svaki dan sam radio na knjizi ‘U Srebrenici se nije dogodio genocid’.”

Potom je malo kukao da “ozbiljne knjige” izlaze u malim tiražima, od 300 do 500 komada, rijetko kad 1000, da bi potom nastavio o politici u svom stilu.

“Pokazao sam Haaškom tribunalu ko je gazda. Kosovo mora da se vrati u sastav Srbije…” i slične stvari iste razine.

  1. […] OPSJEDNUT KOLINDOM! Šešelj najavio dolazak u Zagreb: ‘Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće… ŠEŠELJ NESTRPLJIVO IŠČEKUJE KOLINDU: ‘Dolazi u Beograd zbog mene, ispravit ću joj kralježnicu svojim metodama’ OGLASIO SE I ŠEŠELJ! ‘Šta hoćete reći, da sam sve izmislio? Ovo je urota, zašto mi ne vjerujete!?’ […]

Komentiraj