KOJOVIĆ ODGOVORIO ‘PRAVOVJERNIM LJEVIČARIMA’ – KOALICIONIM PARTNERIMA SDA: SDA je za nas već odavno ‘ortačka grupa s kriminogenim elementima’, nikada u koaliciju sa njima i HDZ-om!

Sa SDA nemamo nikakve odnose, iako nam neki „pravovjerni ljevičari“ pripisuju tajnu saradnju – i to uglavnom oni koji su sa SDA i HDZ javno sarađivali, i bili s njima u koaliciji, napisao je na svojoj zvaničnoj  facebook stranici predsjednik ‘Naše stranke’ Predrag Kojović odgovarajući na pitanje novinara Oslobođenja koje je glasilo: Kakvi su sadašnji odnosi Naše stranke sa SDA, a kakvi ti odnosi mogu biti nakon izbora 2018?


-SDA za nas već dugo dugo nije politička partija nego ortačka grupa s kriminogenim elementima. Naravno, mnogi njeni članovi, glasači pa i predstavnici su pošteni i dobri ljudi, ali ih SDA-ovska manipulacija ratnom traumom i navodna bliskost sa IZ čini slijepim za ono što je ta partija zapravo postala – skup ličnih krupnošićardžijskih interesa umotanih u nacionalističku amabalažu.

Meni je žao što SDA mnoge poštene ljude koristi kao smokvin list, i teško mi je shvatiti da oni od onih koji ih pljačkaju i koji, de facto, tjeraju njihovu djecu iz zemlje, očekuju zaštitu svojih etničkih i vjerskih prava. Ali to je moralno pitanje na koji SDA-ovci u poštenom razgovoru sa samima sobom moraju pronaći odgovor pred naredne izbore.

Kratki odgovor na vaše pitanje je: Naša stranka nikada nije bila niti će biti u koaliciji sa SDA niti sa HDZ-om. Naši potencijalni partneri za formiranje izvršne vlasti su isključivo građanski orijentisane partije, stoji u Kojovićevom odgovoru.

 

(Global CIR)

Komentiraj