PAZITE GDJE I ŠTA PIJETE! Vlasnik lokala u Brčkom uz pomoć konobara omamljivao goste pa im krao novac

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Z.K. (42) ugostitelju iz G. Rahića kod Brčkog osumnjičenom da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način.

Vlasnik lokala omamljivao goste pa im krao novac

Pritvor povratniku u vršenju kaznenih djela određen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, sapšteno je iz brčanskog Tužiteljstva.  Z.K. se sumnjiči da je od marta do avgusta ove godine u više navrata od gostiju ugostiteljskog objekta, kojeg posjeduje u G. Rahiću,  na drzak način otuđivao novac i druge vrijednosti koje su imali kod sebe.

Sumnja se da je Z.K. uz pomoć zaposlenih u objektu koristio pogodne prilike kako bi od gostiju, za koje je znao da imaju veću količinu gotovog novca, taj novac otuđio. Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj