NA BAZI AGRUMA I CRVENOG VOĆA: Švicarci proizveli prvu prirodnu ružičastu čokoladu

Novost objavljena u Shanghaiu je začudila i oduševila planetu : švicarska tvrtka za proizvodnju kakaoa Barry Callebault, ujedno prvak u spravljanju čokoladnih proizvoda u cijelom svijetu, predstavila je zadnju inovaciju “prirodno ružičastu čokoladu”, pod imenom “Ruby”.

Zvanično -nikakav umjetni kolorit nije upotrijebljen u mirisnom proizvodu razrađenom na bazi arguma i crvenog voća. Svijetloružičasta nijansa je postignuta zahvaljujuci “tehničkom procesu” kojeg tvrtka ne zeli predstaviti.

Procedura je pripremana 13 godina pa je Barry Callebault uložio značajna sredstva za uspjeh poduhvata zbog kojeg se nada velikom profitu i materijalnom uspjehu. Smatraju da će ovo izazvati revoluciju na tržištu, kao što je bila prije 80 godina nakon otkrića bijele čokolade firme Nestlé.

Piše: Džana Mujadžić

Barry Callebault je ostvario detaljna mjerenja i istraživanja u obje Amerike, Kini, Japanu i Velikoj Britaniji,  gdje se najviše konzumira čokolada. Rezultati su više nego ohrabrujući jer su prije lansiranja “Rubyja” zabilježili veliki prodajni potencijal ružičaste čokolade.

Interes prouzročava boja, ali i okus te posebni, moćni mirisi. Tvrtka se nada brzom ovladavanju tržištima pomenutih zemalja.

 

 

(Global CIR)

Komentiraj