TAJNA POSJETA? Saudijski princ posjetio Izrael

Radio Voice of Israel javio je da je saudijski princ bio u tajnoj posjeti Izraelu u proteklih nekoliko dana. Pomenuta radio stanica je citirala svog dopisnika koji je rekao: “Princ sa Kraljevskog suda u tajnoj je posjeti ovoj državi u proteklih nekoliko dana i razgovarao je o ideji unaprijeđenja regionalnog mira sa nizom izraelskih zvaničnika”.

Srodna slika

 

Prema ruskoj novinskoj agenciji Sputnjik, “iz ureda premijera i Ministarstva vanjskih poslova odbili su komentarisati ovo pitanje”. Voice of Israel je javio da se izraelski premijer susreo sa visokim zvaničnikom iz Zaljeva, bez identificiranja zvaničnika.

Netanyahu: Odnosi sa arapskim državama bez presedana

Simon Aran, dopisnik servisa Israeli Broadcasting Corporation, javio je istu vijest. Ovo se desilo dan nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu za odnose sa arapskim državama rekao da su “bez presedana”.

“Ono što se zapravo dešava sa arapskim državama nikada se ranije nije dogodilo u našoj historiji, čak i kada smo potpisivali sporazume. Saradnja između Izraela i arapskih država postoji na različite načine i na raznim nivoima, iako još nije vidljiva iznad površine. Dešava se mnogo više nego tokom bilo kojeg drugog perioda u historiji Izraela. Ovo je velika promjena. Cijeli svijet se mijenja“, rekao je Netanyahu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj