(VIDEO) APOKALIPTIČNE SCENE IZ HRVATSKE: Bujica nosi sve pred sobom

Nevrijeme koje je pogodilo Zadarsku županiju u Hrvatskoj stvorilo je potpuni haos. Na udaru nije samo grad Zadar, nego i ostali dijelovi županije.

Poplavljene su ceste i podrumi, dijelovi Zadra su bez struje, nastava je odgođena, a u Zadar se uputio cijeli državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem.

U pripravnosti je i 300 vojnika koji se nalaze u kasarnama Benkovac i Zemunik. Kako je to izgledalo danas u Zadarskoj županiji, najbolje pokazuju snimke koje su čitatelji poslali Indexu.

Prva snimka pokazuje nevjerovatnu snagu vodene bujice koja nosi sve pred sobom.

Druga snimka prikazuje vodenu bujicu u Tribnju u općini Starigrad, koja se prelijeva preko automobila i kamp kućica.

Treća snimka pokazuje štetu koja je nastala u zadarskoj luci nakon strašnog nevremena.

Prikolica zbog jakog vjetra odletjela preko ograde mosta

 

Prikolica je, zbog jakog udara vjetra, završila na rubu mosta u Dubrovniku. Zastrašujući prizor posmatrali su vozači putničkih automobila koji su krenuli preko mosta. Jedan od vozača je snimio video u kojem se vidi kako se prikolica klati na rubu mosta, a zatim i odlazi u more.

Brzina vjetra je 126 km na sat, a most je, kao što se u videu vidi na znakovima, zatvoren za saobraćaj. Međutim, neki vozači to, očito, ne poštuju.

Cestar Dubrovnik cesta, pokušao se probiti do prikolice, no zbog vjetra nije uspio, parkirao je vozilo kako bi zaustavio saobraćaj te se, pridržavajući se za ogradu, vratio u sigurnost zavjetrine, prenosi Dubrovnik.net.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj