(VIDEO) TUĐMANOV OTAC SE UBIO ZBOG GRIŽNJE SAVJESTI! Pogledajte ekskluzivni razgovor akademika Muhameda Filipovića i Ivana Pernara

Proteklog vikenda imali smo čast i privilegiju ispratiti okom kamere razgovor uvaženog akademika Muhameda Filipovića i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara.

Zahvaljujući srdačnom i otvorenom razgovoru, javnost će po prvi put saznati nepoznate detalje iz života pojedinih političkih ličnosti BiH i Hrvatske.

Jedna od najzanimljivijih jeste tvrdnja mladog hrvatskog političara da je otac Franje Tuđmana izvršio samoubistvo zbog grižnje savjesti budući da je kao odani komunista organizirao ubistvo Ivana Pernara starijeg, koji se tada izvukao, ali je umjesto njega stradao njegov brat Nikola.

O tome kako je akademik Filipović vidio Tuđmana tokom druženja sa Krležom, šta je kazao Pernaru o Hercegovcima, ali i drugim temama pogledajte u videu:

 

(Global CIR)

Komentarion this Post

  1. zanimljivo

    Reply
  2. Homo Politicus 2

    “Koliko da platimo za taj vaš Kajmakčalan”. Rečenica koja je koštala gave poslanike HSS u Narodnoj Skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

    Reply
  1. […] Izvor: Global CIR […]

Komentiraj