KOJOVIĆ O ‘RAZMIMOILAŽENJIMA’: Ideja ‘Naše stranke’ veća je od svih nas pojedinačno

Prije tri dana Dennis Gratz podnio je ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora Naše stranke. Nedavno je ostavku na mjesto glavnog sekretara u ovoj stranci podnio i Albin Zuhrić. Zašto je došlo do razilaženja u Našoj stranci odgovarao je njen predsjednik Predrag Kojović.

On je istakao da sa kolegama ‘stvara organizaciju koja proizvodi rezultate’.

Mislim da je Naša stranka postala neovisna o pojedincima odnosno i o meni, i o Sabini, i o Dennisu, i o Albinu i svima koji se pojave. Ta ideja je veća od svih nas pojedinačno“, smatra gost Novog dana.

Za vikend je u prvi plan iskočila ljevica. Prvo zajednički sastanak DF i SDP, a onda i Prvi kongres Građanskog saveza. Da li je do rascjepa u Našoj stranci došlo upravo jer je Gratz htio pregovarati s SDP-om, a vi i potpredsjednica Naše stranke ne, glasilo je jedno od pitanja.

Ja imam susrete sa predstavnicima SDP-a i DF-a svake dvije sedmice i razgovaramo o mnogim stvarima. Drago mi je da se desilo potpisivanje Okvirnog djelovanja, a nadali smo se i organizacionom ujedinjenju SDP-a i DF-a. Mi smo se nadali ujedinjenju cijele ljevice. I da će svi zadržati stav da ne idu u koaliciju s SDA. Da li ćemo imati neku vrstu predizborne saradnje odlučit će tako kada shvatimo šta je naša najbolja strategija da osvojimo najviše glasova i da mobilizuje glasače kako bi 2018. formirali vlast bez nacionalista, rekao je između ostalog Kojović za N1.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj