NOVA KRAĐA AUTOMOBILA: Na Grbavici otuđeno vozilo Golf 4 karavan

U glavnom gradu BiH ne možete biti sigurni za vaše vozilo gdje god da ga parkirate.  O tome svjedoči i posljednji slučaj krađe u  sarajevskom naselju Grbavica.

Večeras oko 19:30 minuta ukraden je Glof IV karavan (diesel) sa parkinga ispred zgrade u Zagrebačkoj ulici. Vlasnik automobila H.G. kaže kako se krađa desila u toku pola sata koliko je bio izvan automobila.

‘Došao sam u posjetu sinu. Nakon pola sata sam se vratio na parking i našao drugi automobil parkiran na mom parking mjestu’, kazao je za naš portal vlasnik automobila. Krađa je prijavljena nadležnom MUP-u.

Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo u glavnom gradu BiH ukradu se dva automobila dnevno, a prema riječima nadležnih glavnica automafije nalazi se u Istočnom Sarajevu. Ukradeni automobili uvježbanim rutama obično završavaju na tržištima Srbije i Crne Gore.

(Global CIR/Agencije)

  1. By GlobalCir on June 10, 2019 at 7:06 AM

    […] i izvršitelji tog gnusnog čina. Međutim, indikativno je da su nakon terorističkog napada prestale svakodnevne krađe automobila u KS, koje policija decenijama uredno nije rasvjetljavala jer su, ‘nekim čudom’, automobili […]

Komentiraj