KRVAVI POHOD 15-GODIŠNJAKA! ‘Učinit ću nešto glupo’: Nasred škole pucao u glavu najboljem prijatelju

Kad mu je najbolji prijatelj stao na put u hodniku škole i pokušao ga spriječiti u naumu, Caleb Sharpe hladnokrvno mu je pucao u glavu.

Petnaestogodišnji Caleb Sharp jučer je ušetao u srednju školu Freeman u američkom gradu Rockfordu, naoružan puškom i pištoljem te je počeo pucati na svoje kolege i profesore. Ubio je jednog učenika i još troje ih ranio. Ubijeni mladić bio je Sharpeov najbolji prijatelj Sam Strahan.

Sam se suprotstavio napadaču i pokušao ga spriječiti u ubilačkom pohodu, no Sharpe mu je pucao u glavu. Pomahnitali 15-godišnjak potom je nastrijelio tri učenice.

Naoružanog napadača herojski su zaustavili djelatnici škole i zadržali ga do dolaska policije.

Caleb Sharp je, kažu njegovi kolege, početkom školske godine rekao kako će učiniti ‘nešto glupo zbog čega će možda završiti mrtav ili iza rešetaka’. I na društvenim je mrežama objavljivao nasilan sadržaj, pa i fotografije na kojima pozira s lažnim oružjem. Ipak, tvrde kako nije bio povučen, te da je imao mnoštvo prijatelja i da ga nitko nije maltretirao u školi.

Drugi učenici kažu kako je bio opsjednut pucnjavama u školama, piše Daily Mail. Čini se kako je svoju fascinaciju odlučio provesti u djelo pri čemu je ubio svog najboljeg prijatelja.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj