ZAŠTO AMERIČKI MEDIJI ŠUTE? Prošle sedmice srušio se borbeni avion u pustinji Nevade, američka vojska odbila otkriti koji tip aviona je u pitanju

Pad borbenog aviona u Nevadi prošle nedjelje nekako je prošao “ispod radara” u američkim medijima. Američka vojska odbila je da otkrije koji tip aviona je u pitanju. Misteriozni incident, koji se dogodio u trening centru, podgrijao je sumnje da je riječ o nekom nepoznatom tipu aviona.

Avion je pao 5. septembra, a američka avijacija se, krajnje neobično, oglasila tek tri dana kasnije. Obično se oglašava istog dana ili najkasnije sutradan. U incidentu je poginuo poručnik Erik Šulc (44), pilot sa dugogodišnjim iskustvom i preko 2.000 sati leta u bombarderima, piše sajt “Popular mechanics”.

Postoje tri teorije io tipu aviona koji se srušio

Suhoj S-35
Foto: Russian Ministry of Defense / youtubeSuhoj S-35

Prva je da je avion koji je pao bio F-117A. Riječ je o modelu koji je penzionisan 2008. godine, a avioni tog tipa smješteni su u test centru Tonopa u Nevadi. Ipak, 2014. godine bilo je izvještaja da neki avioni tog tipa i dalje lete.

Druga teorija, za koju i specijalizovani “The Aviationist” piše da je najrealnija opcija, ukazuje da je riječ o stranom avionu, jednom od mnogih sovjetskih “Suhoja” ili “Migova” koji je američka vojska prikupila tokom godina razmene ili drugim “ispod žita” metodama.

Tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, 4477. eskadrila bila je zadužena za te avione, sa ciljem da otkrije karakteristike neprijateljskih aviona. Eskadirla je rasformirana 1990. godine, a tek 2006. objavljeno je da je uopšte i postojala.

Vjeruje se da je ipak Odred 3 nastavio da obavlja istu funkciju i procjenjuje strane avione. Nekoliko puta prijavljeno je da su viđeni “Suhoji” na nebu iznad Nevade, poslednji put u januaru.

SR-71B (trenažni) iznad Sijera Nevade
Foto: Wikipedia / SR-71B (trenažni) iznad Sijera Nevade

Moguće je da SAD ima Suhoj Su-30, koji je Rusija prodala Indiji, Indoneziji, Maleziji i Vijetnamu, a mnoge od tih država su prijateljski nastrojene prema SAD.

Treća teorija je da je riječ o novom, do sada nepoznatom modelu aviona. I ranije se dešavalo da se avioni razvijaju sa oznakom strogo poverljivo, čak godinama prije nego što javnost sazna da se na takvom projektu uopšte radilo.

Primjer za to je “SR-71 Blekbrd” kompanije Lokid Martin. Riječ je o naprednom, strateškom izviđačkom avion velikog doleta. Razvoj aviona odvijao se u najvećoj tajnosti, a 1964. godine javnosti ga je predstavio tadašnji predsjednik SAD-a Lindon B. Džonson. 

Takođe, primjer je i F-117, taktički bombarder stelt tehnologije, koji je učestvovao u borbenim operacijama u Panami, Iraku i na prostoru bivše Jugoslavije. U toku operativne upotrebe, avioni F-117 su imali šest udesa i jedno obaranje u borbi.

F-117 najthok
Foto: Wikipedia /F-117

Vojska Jugoslavije je prva i jedina u svijetu koja je zvanično uspela da sruši avion ovog tipa, u toku NATO bombardovanja 1999. godine. 

Stručnjaci su bili iznenađeni odlukom iz 2008. godine da se F-117 povuče iz upotrebe, verujući da su godine pred njim. Jedino objašnjenje moglo bi da bude da postoji novi, za sada javnosti nepoznat tip avion.

Ako je to slučaj, pretpostavlja se da bi to mogao da bude bombarder velike preciznosti.

 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj