NOVI TERORISTIČKI NAPAD? Eksplozija u metrou u Londonu, 22 osobe povrijeđene

U eksploziji ručno izrađene bombe u londonskom metrou, povrijeđene su 22 osobe, od kojih nijedna nije životno ugrožena, saopštili su zvanični izvori. U međuvremenu, policija napad tretira kao teroristički čin.

Do eksplozije je došlo jutros na stanici Parsons Green, u zapadnom dijelu glavnog grada Velike Britanije. Nakon eksplozije je izbio požar, a prema mjestu eksplozije upućeno je više ekipa hitne pomoći, kao i vatrogasci. Policija trenutno provodi istragu u vezi sa eksplozijom, a saznaje se također da će britanska premijerka Theresa May prisustvovati sastanku Komiteta za vanredne situacije.

Jedan od očevidaca na metro stranici u Londonu za AA je kazao kako se nakon eksplozije brzo proširio miris plastike, te kako su putnici počeli vrištati i izlaziti iz voza. “Nisam vidio da je neko ozbiljnije povrijeđen, no ljudi su bili u panici, vrištali su i plakali”, kazao je očevidac.

Prema informacijama koje su očevici objavili na društvenim mrežama, eksplodirala je bijela posuda koja se nalazila u stražnjem dijelu voza. Putnici koji su izlazili iz dijela zahvaćenog požarom većinom su bili povrijeđeni u predjelu glave.

Stanica je evakuisana, a privremeno je obustavljen metro saobraćaj. Londonski metro dnevno koristi oko pet miliona ljudi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj