EU MAĐARSKOJ OD 2014. DODIJELILA 25 MILIJARDI EURA! Merkel: ‘Ako ne prihvate svoj dio migranata, slijede financijske posljedice’

Mađarska bi se mogla suočiti s financijskim posljedicama ako ne bude poštivala odluku Suda EU-a da mora prihvatiti svoj dio migranata koji su stigli u Europu, kazala je njemačka kancelarka Angela Merkel, u intervjuu za njemačke medije objavljenom u petak.

“Svatko tko odbacuje solidarnost mora shvatiti da to neće biti bez posljedica, uključujući pregovore oko buduće financijske potpore”, kazala je Merkel u intervjuu za Nordwest Zeitung. Takvo stajalište dijeli i Martin Schulz, Merkelin glavni protivnik na izborima 24. rujna.

Mađarskoj od 2014. do danas dodijeljeno 25 milijardi eura

Više od 1,5 milijuna migranata stiglo je u Europu od 2015., a većinu je primila Njemačka. Sud EU-a odlučio je 6. rujna da države članice EU-a moraju primiti svoju kvotu migranata, odbacivši tužbe Slovačke i Mađarske protiv tog europskog programa.

Mađarskoj je u proračunu od 2014. do 2020. dodijeljeno 25 milijarda eura kroz europske strukturne fondove. Mađarski premijer Viktor Orban najavio je ovaj tjedan “nacionalne konzultacije” o europskim migrantskim kvotama.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj