BRAT IGOR TVRDI DA JE VEDRANA UBILA POLICIJA! Knezović oslobođen optužbi za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izmijenilo je optužnicu po kojoj se Oliver Knezović tereti za pokušaj ubistva, a ne ubistvo Vedrana Puljića, navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, 4. oktobra 2009. godine. Brat Vedrana Puljića Igor Puljić za smrt brata krivi policiju.

Rezultat slika za istina za vedrana

U izmjenjenoj optužnici Knezoviću se stavlja na teret da je u Širokom Brijegu, ispred stadiona Pecara, tokom navijačkih nereda, oduzeo pištolj policajcu Draganu Vujeviću i ispalio deset hitaca u pravcu navijačke grupe “Horde zla”. Vještaci su utvrdili da je od 43 izuzeta policijska pištolja nemoguće utvrditi kojim su oružjem pogođeni navijači.

Knezović je nakon navijačkih nereda uhapšen te je iz Policijske uprave Široki Brijeg pobjegao u Hrvatsku. Nakon što se predao hrvatskoj policiji  u Županijskom sudu Zagreb, izjasnio se da nije kriv. Potom je odlukom Vrhovnog suda Hrvatske predmet iz Zagreba prebačen u Županijski sud Split. Suđenje je u Splitu počelo 3. marta prošle godine, a tokom suđenja izvršena je  rekonstrukcija ubistva Puljića u Širokom Brijegu. Brat Vedrana Puljića Igor Puljić na društvenim mrežama policiju tereti za smrt brata: “Vedrana ubio nisi, ali momke jesi ranio i trebao bi odgovarati za to, sramota je da o ovome oštećene strane saznaju iz novina! Vedrana je ubila POLICIJA!”

Srodna slika

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo oglasili su se saopćenjem u kojem ističu duboku razočaranost zbog promjene optužnice koja, kako kažu, očito ima za cilj trajno zataškavanje i prikrivanje istine iz Širokog Brijega: “Umjesto da ‘pravna država’ koristi svoje mehanizme, a sudstvo rješava slučajeve i stane u zaštitu građana ove države, mi iz godine u godinu gledamo scene poput bijega osumnjičenog iz pritvora, nepojavljivanja na ročištima, premještanja slučaja u drugu državu.”

U večerašnjem derbiju kola Premijer fudbalske lige BiH fudbaleri Sarajeva na Koševu su odigrali utakmicu sa Širokim Brijegom. Dio sredstava sa ove kao i utakmice s Krupom bit će izdvojen da bi bila nastavljena pravna bitka u traženju ubice Vedrana Puljića.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj