REAKCIJA NA DODIKOVE ISTUPE U SRBIJI! Kojović: Srbi nemaju problem sa identitetom, nego sa Dodikom!

Neprihvatljivo je, a trebalo bi biti i politički nedopustivo, da Dodik nekažnjeno poziva na cijepanje BiH i promjene granica. Meni je jasan njegov lični motiv. Ono što je neobjašnjivo stekao u BiH je uložio u beogradske nekretnine i sad sanja o spajanju RS-a i Srbije“, navodi Kojović u saopćenju za javnost.

Poručuje da ovakvi istupi ne smiju ostati bez reakcija međunarodne zajednice, posebno članica Vijeća za implementaciju mira (PIC). Kojović također naglašava da niko, a posebno ne Dodik, nema pravo da BiH “komada pa ni u svojim senzacionalističkim izjavama” te navodi da je sramota da takav čovjek tvrdi da govori u ime bosanskih Srba.

“Ja sam Srbin po etničkoj pripadnosti, BiH je, a ne Srbija, moja domovina i niko, a posebno ne gospodin Dodik nema pravo da je komada pa ni u svojim senzacionalističkim izjavama. Ja nisam sklon ovoj vrsti rječnika u javnom prostoru kada su druge teme u pitanju, ali je Dodikova politika i retorika zaista dno dna i sramota je da takav čovjek tvrdi da govori u ime bosanskih Srba. Kada se svojevremeno u Domu naroda vodila rasprava o Zakonu o entitetskom državljanstvu njegovi SNSD-ovci i neki SDA-ovci su moje istupe ocjenili kao bosanskohercegovački nacionalizam. To je, kako sam im odgovorio, optužba koju s ponosom prihvatam”, stoji u saopštenju Naše stranke.

“Ovo je domovina svima koji smo tu rođeni i živimo, bez obzira na etničku ili bilo koju pripadnost. Takva je BiH bila i takva će, kada pobjedimo nacionaliste 2018., ponovo biti“, naveo je Kojović, saopćeno je iz Naše stranke.

(Globaol CIR/Agencije)

Komentiraj