RIJEŠENA MISTERIJA: Dačić Trumpu pokazivao naslovnice srbijanskih tabloida i objasnio mu da su Srbi navijali za njega

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsjedniku Donaldu Trampu, tokom neformalnog razgovora u Njujorku, da su Srbi najviše navijali za njega na predsjedničkim izbora u SAD.

Dačić rekao Trampu da su Srbi navijali za njega

Dačić je izjavio da je Trampu, sa kojim se ranije susreo prije četiri godine, donio fotokopije naslovnih strana svih srpskih novina kada je izabran za predsjednika SAD.

“Srbi su najviše navijali za njega”, rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka kao prvog američkog predsjednika poslije Džeralda Forda.  On je podsjetio na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da posjeti Srbiju.

Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, rekao da mu je bilo drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Dačić je rekao za Tanjug da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Trampom prije početka sastanka u sjedištu UN o reformi tog tijela. 

“Tako sam i ovog puta prije početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obilježavanju 180 godina diplomatskih odnosa u Forin ofisu, a sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN”, dodao je Dačić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj