USTAŠKA ČESTITKA IZ 1968. ŠOKIRALA SARAJLIJE: Tekst u kojem se veliča Pavelić potpisuje Vjekoslav Luburić

Stanovnike sarajevskog naselja Dobrinja sinoć su neugodno iznenadili ustaški pamfleti zalijepljeni po cijelom kvartu. Na njima se nalazi tekst “čestitke”  iz 1968. godine, objavljene na dan godišnjice osnivanja NDH, a koju potpisuje ustaški zapovjednik i zločinac Vjekoslav Luburić.

Osim proustaškog teksta, na pamfletima se nalazi i nacističko znakovlje, odnosno simboli fašističke tvorevine Nezavisne Države Hrvatske uz oznaku Ustaškog pokreta.

Zaprepašteni stanovnici, inače mirnog sarajevskog naselja, pozvali su policiju koja je potvrdila da istražuje slučaj, javlja Klix.ba.

Građani su potom sami počeli uklanjati pamflete s neprimjerenim sadržajem.

“Mi smo to našli i skidali. Susjedi su pozvali policiju kako bi prijavili uznemiravanje. Zalijepljeno je na nekoliko haustora te na brisače od auta”, rekao je jedan od stanovnika za spomenuti medij.

U tekstu se veliča i ustaški poglavnik Ante Pavelić, a potpisuje ga ustaški časnik i zapovjednik koncentracijskog logora Jasenovac, Vjekoslav Luburić.

Inače, naselje Dobrinja pripada općini Novi Grad, gdje je nedavno jedna škola ponijela ime po apologeti fašističkog režima i nekadašnjem spikeru hrvatskog jezika na fašističkom radiju iz Rima, Mustafi Busuladžiću.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj