ERDOGANOVI NAUČNICI ‘BRILJIRAJU’! Predsjednik omladine AKP-a: Zemlja je ravna ploča, a to kriju masonski zavjerenici!

Lider omladine istanbulskog ogranka vladajuće turske Stranke pravde i progresa (AKP) Tolgaj Demir objavio je početkom ovog mjeseca članak u kom najozbiljnije tvrdi da je Zemlja – ravna ploča.

(VIDEO) DOK ERDOGAN IZBACUJE DARVINA, NJEGOV OMLADINAC ŠOKIRA: Zemlja je ravna ploča, a to kriju masonski zaverenici!

U članku naslovljenom “Teorija ravne Zemlje”, Demir tvrdi da su “masoni” obmanuli svijet tvrdnjom – odnosno, neospornom naučnom činjenicom – da je zemlja okrugla. U skladu s ovom suludom teorijom zavjere, koja je već neko vrijeme popularna na društvenim mrežama, turski “mladi lav” odbacuje NASA fotografije Zemlje iz svemira kao “režirane”, a slijetanje američkih astronauta na Mjesec kao “zavjeru” koja je imala za cilj da potkrijepi “mit o okrugloj Zemlji.”

A sa kojim razlogom se sprovodi ta ogromna zavjera kojom se čovječanstvo navodno obmanjuje o obliku planete na kojem živimo? Demir ima odgovor i na to pitanje: “Predstavljanje svijeta kao sfere i predstavljanje milijarde planeta i zvijezda u svemiru obezvrjeđuje ljude, baš kao što radi i teorija evolucije. Zahvaljujući ovoj sistemskoj religiji nauke, život je lišen smisla…To pretvara ljude u robove kapitalističkog sistema.”

Kako piše Mustafa Akjol za Al-Monitor, Demir, u suštini, zagovara pred-kopernikanski kosmološki sistem koji je pobijen prije gotovo pet vijekova, a prema kojem je Zemlja središte svemira. Ironija da on i ostali koji popularišu ovu pseudonaučnu nebulozu to rade preko interneta, jednog od najupečatljivijih proizvoda moderne nauke i tehnologije, očigledno im promiče.

Demir je, očekivano, ubrzo postao predmet sprdnje na društvenim mrežama i u medijima, barem onima koji nisu pod kontrolom autoritarne vlade Erdogana. Opozicija je uzela članak kao još jednu potvrdu koliko je pogled na svijet nove vladajuće elite nazadan. Demir je vrlo brzo ustuknuo pred kritikama, pravdajući se da ne tvrdi da je Zemlja zaista ravna, već mu je ideja “interesantna”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

1 Komentaron this Post

  1. Sami su pod Britansku krunu hhahahaahhh

    Reply

Komentiraj