‘NAŠA ĆE BITI BOLJA’: Trumpu se toliko svidjela vojna parada u Parizu da sad želi svoju

Budući da su ga tako pozdravili tijekom službenog posjeta Parizu, američki predsjednik Donald Trump razmatra mogućnost da i on uvede veliku vojnu paradu koja bi od iduće godine povodom Dana neovisnosti SAD-a bila organizirana u Washingtonu.

French President Emmanuel Macron, his wife Brigitte Macron, U.S. President Donald Trump and First Lady Melania Trump attend the traditional Bastille Day military parade on the Champs-Elysees in Paris, France, July 14, 2017. REUTERS/Yves Herman - RC186480EDA0

Svidjelo mu se, priznao je u razgovoru s novinarima u ponedjeljak, kako je vojna parada izgledala dok je nastupala pred njim, prvom damom Melanijom te francuskim ‘prvim parom’, predsjednikom Emmanuelom Macronom i njegovom suprugom Brigitte.

Politico.eu prenosi Trumpove dojmove o tome kako je francuska parada bila “jedna je od najsjajnijih koje je ikad vidio”, dok je primao u ured francuskog kolegu Macrona. Macron je stigao u New York na godišnje zasjedanje Opće skupštine UN-a.

– Bilo je puno zrakoplova i puno vojnika – prisjetio se Trump.

– Mislim da ćemo i mi organizirati veliki vojni mimohod na Aveniji Pennsylvania 4. srpnja – a velika mu je želja i da bude bolji od francuskog mimohoda 14. srpnja. Usputno je dodao i da SAD troši 700 milijardi dolara više nego ikad na vojsku, a Macronu je tijekom susreta u New Yorku rekao kako je to dobro i za Francusku “jer su zemlje prijatelji”.

Zaključio je da se raduje vojnoj paradi ako će biti moguća, ali prvo mora pitati šefa kabineta Johna Kellyja i ostale kojih se to tiče. – No sigurno je da ćemo to početi raditi – kaže Trump.

 

(Global CIR/JL)

Komentiraj