NIŠTA NISAM URADIO PA NEĆU NI TO! Zvizdić: Neću da skupljam potpise od poslanika

Imajući u vidu da je postupak imenovanja, kao i razrješavanja Vijeća ministara BiH jasno propisan Ustavom BiH, Zakonom o Vijeću ministara i poslovnicima Parlamentarne skupštine BiH, predložena inicijativa o prikupljanju potpisa podrške, osim što od strane njenog inicijatora predstavlja izraz pukog politikanstva, izlazi i van okvira zakonskih procedura, i zbog toga smatram da bi bilo kakvo postupanje koje je u suprotnosti sa precizno definiranim i važećim zakonskim procedurama značilo njihovo namjerno ignoriranje i nepoštivanje.

Ovo je, u vezi sa zaključkom o prikupljanju potpisa podrške, izjavio za predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

To bi u stvarnosti predstavljalo ismijavanje vladavine prava, i smatram da u takvom procesu ne trebam učestvovati – rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici 13. septembra usvojio zaključak poslanika Nezavisnog bloka Sadika Ahemtovića, kojim se predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zadužuje da do naredne sjednice Predstavničkog doma prikupi potpise poslanika čiju podršku ima u svom radu, kako bi se u idućem periodu mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj