NISU KOMPETENTNI! Smijenjen Nadzorni odbor ‘Vodovoda’, Vlada KS tvrdi: Za pola godine u Sarajevu više nema redukcija!

Vlada Kantona Sarajevo smijenila je danas Nadzorni odbor sarajevskog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija. Kako je za N1 potvrđeno iz ove institucije, imenovani su vršioci dužnosti članova ViK-a.


Najaktuelnije pitanje u Kantonu Sarajevo je pitanje problema u vodosnadbijevanju. Tim povodom nedavno je reagovao i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je naveo da je problem kada se na odgovorne funkcije stave ljudi koji nisu kompetentni i stručni za rješavanje problema.

– Kada stavite nekoga u neku malu javnu ustanovu, to se preživi, ali kada stavite ljude na čelo vodovoda koji bi trebali riješiti ključni problem grada Sarajeva, a oni za to nisu kompetentni, tu nastaje problem, rekao je Konaković.

Dodao je kako “stručni tim koji radi na ovom problemu, a u kojem je i glavni konsultant Vlade Dževad Koldžo, garantuju da u roku od šest do devet mjeseci neće biti redukcija”.

Imenovan je novi v. d. Nadzornog odbora na mandatni period od šest mjeseci. Ima mogućnost smijeniti i upravu preduzeća, a sastoji se od predsjednika i dva člana.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj