‘TRUMP JE NOVI HITLER MEĐUNARODNE POLITIKE’: Maduro oštro odgovorio američkom predsjedniku

Nakon što je američki predsjednik u svome govoru na Općoj skupštini Ujedinjenih nacija pozvao na “obnovu demokracije i političkih sloboda” u Venezueli, predsjednik te zemlje Nicolas Maduro nazvao je Donalda Trumpa “novim Hitlerom međunarodne politike”.

Trump je Venezueli zaprijetio snažnijim ekonomskim sankcijama ako Maduro bude ustrajan “na putu nametanja autoritarne vladavine” nazivajući njegov režim diktaturom, javlja NBC News.

Trump: Narod Venezuele gladuje, a zemlja se urušava

Ipak, Trump nije ponovio ranije izrečenu prijetnju da će u slučaju Venezuele razmotriti i vojnu opciju.

Narod Venezuele gladuje, zemlja im se urušava, a demokratske institucije uništavaju. To je posve neprihvatljiva situacija koju ne možemo gledati sa strane. Tražim od svake zemlje koja danas prisutna ovdje da bude spremna učiniti više kako bi riješili ovu posve stvarnu krizu”, poručio je Trump s govornice UN-a.
Maduro: Trump opet prijeti smrću našoj zemlji

Maduro nije sudjelovao u raspravi na Općoj skupštini UN-a, već je iz Caracasa poručio da je Trumpov govor bio “agresija novog Hitlera međunarodne politike prema narodu Venezuele”.

Nitko ne prijeti i nitko ne posjeduje Venezuelu”, kazao je Maduro dodavši da jedino Trump “prijeti smrću njegovoj zemlji”. On je i ranije govorio kako se SAD miješaju u unutarnje stvari njegove zemlje i spremaju nasilno intervenirati.

Trump je u svome govoru kao najopasnije režime u svijetu naznačio Sjevernu Koreju, Iran i Venezuelu.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj