VLADA POKRIVA DEFICIT PREKO LEĐA ŽENA I VOJNIKA! Corbyn zahtijeva povećanje plata britanskoj vojsci

Limit na plate zaposlenima u Oružanim snagama Britanije mora biti napušten, tvrdi Džeremi Korbin. Laburistička stranka je saopštila da smatra kako je početna plata u vojnom sektoru realno opala za 1.000  funti od 2010. godine, zbog vladine politike.

Vlada pokriva deficit smanjenjima plata i naknada

“Ovaj okrutni limit na plate vrši pravi pritisak na vojno osoblje i njihove porodice. Uz povećanje rente i promjene poreskih kredita, ova Vlada pokušava da pokrije deficit na leđima naših vojnika i žena”, izjavio je lider laburista Džeremi Korbin.

“Ovo zlo stanje se ne može nastaviti. Krajnje je vreme da Vlada uradi pravu stvar i da našim oružanim snagama obezbedi povećanje plata”, dodao je on.

Broj pripadnika redovne vojske sada je 77.940, dok vlada želi da poveća ovu cifru na 82.000 do 2020. godine. Laburistička sekretarka za odbranu u senci Nia Grifit rekla je: “Osoblje naših oružanih snaga se osipa, jer ova vlada tvrdoglavo odbija da nagradi njihove usluge odgovarajućom nagradom.”

Prosječna godišnja zarada zaposlenih u vojnom sektoru Britanije iznosi 47.000 dolara.

Laburisti nedosljedni?

U međuvremenu, laburisti se suočavaju sa kritikama da nisu dosljedni u socijalnoj politici koju zastupaju, s obzirom da su u Velsu podigli cijene školarina.

Laburisti su žestoki oponenti povećanja cijene školarina u Engleskoj i zahtijevali su glasanje u parlamentu kako bi pokušali da spriječe najnovije vladine mjere o povećanju školarina. Međutim, laburisti u Velsu su nominalno nezavisni od centrale, pa mogu glasati prema sopstvenom interesu.

 

 

(Global CIR/Princip.info)

Objavljeno u:

Komentiraj