GRADONAČELNIK SARAJEVA POSJETIO VATIKAN: Nakon srdačnog sastanka napravio selfie s papom Franjom

Delegacija Grada Sarajevo s gradonačelnikom Abdulahom Skakom na čelu jutros je u Vatikanu s poglavarom rimokatoličke crkve papom Franjom održala veoma uspješan sastanak. Tokom srdačnog susreta, kako saznajemo, papa je izjavio kako se moli za BiH i Sarajevo.

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing

 

Delegacija Grada Sarajevo s gradonačelnikom Abdulahom Skakom na čelu jutros je u Vatikanu s poglavarom rimokatoličke crkve papom Franjom održala veoma uspješan sastanak Tokom srdačnog susreta, kako saznajemo, papa je izjavio kako se moli za BiH i Sarajevo. U delegaciji je bio i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić, koji je na svom Facebook profilu objavio i selfie s papom.

Ambasador Vatikana msgr. Luigi Pezzuto prije nekoliko dana službeno je pozvao gradonačelnika Skaku da zajedno s delegacijom Grada Sarajeva dođe u Vatikan i posjeti papu Franju. Gradonačelnik Abdulah Skaka primio je tim povodom u posjetu ambasadora Vatikana i velečasnog Gaetana Tornesea, župnika grada Cavallino u Italiji.

Skaka je, ranije je saopćeno, rado prihvativši poziv, iskazao je zahvalnost Vatikanu za sve što je  učinio za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u najtežim trenucima, o čemu svjedoči posjeta pape Ivana Pavla II Sarajevu 1997. godine.

Također je istakao da je papa Franjo prilikom posjete Sarajevu 2015. godine dobio Ključ grada Sarajeva što je jedno od najvećih priznanja Grada Sarajeva. Inače, Skaka je prvi gradonačelnik Sarajeva koji je pozvan u posjetu papi u Vatikan.

 

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ako ovo ne upali ostalo je još da neko skokne do Patrijarha Moskovskog!!!

    Reply

Komentiraj