ODGOVOR SJEVERNE KOREJE TRUMPU: “Ako je mislio da nas iznenadi lavežom psa, onda očigledno sanja”

Visoki sjevernokorejski diplomata prvi govor Donalda Trampa u Generalnoj skupštini UN nazvao je “zvukom psećeg laveža”, prenosi BBC.

Podsjetimo, u oštrom govoru pred Generalnom skupštinom UN, američki predsjednik je rekao “da neki dijelovi svijeta idu dođavola” a lidera Sjeverne Koreje je nazvao “raketašom” . Takođe, Donald Tramp je rekao i da će SAD totalno uništiti Sjevernu Koreju ako napadnu Ameriku.

Trampove oštre riječi, međutim, nije čuo sjevernokorejski predstavnik u UN, jer je demonstrativno izašao prije Trampovog govora.

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong-ho je ipak prokomentarisao Trampove prijetnje, ali ispred sjedišta UN i to predstavlja prvu zvaničnu reakciju Pjongjanga na Trampov govor. “Ima jedna izreka koja ide ovako – Čak i kada pas laje, parada se nastavalja”, poručio je on.

“Ako je mislio (Tramp) da nas iznenadi zvukom psa koji laje, onda on očigledno sanja”, rekao je severnokorejski ministar spoljnih poslova.

A kada su ga pitali šta misli o tome što je Tramp lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una nazvao “raketašem koji je u samoubilačkoj misiji” Ri Jong- ho je odgovorio “baš mi ga je žao”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj