SA PAPOM DOČEKALI NOVU HIDŽRETSKU GODINU! Blaženi Skaka: Nije istina da smo zbog ‘Vodovoda’ išli u Vatikan

Nakon što su brojni mediji prenijeli, a neki i otvoreno pohvalili, zalaganje mladog gradonačelnika, ‘has-Sarajlije’  Abdulaha Skake, na rješavanju problema redukcija vode u gradu Sarajevu kroz posjetu Vatikanu, iz gradske uprave stigao je demantij  u kojem stoji da je posjeta Vatikanu realizirana iz sasvim drugih razloga.

Prema tekstu saopćenja za javnost pristiglog iz gradske uprave, cilj posjete Papi Franji prije svega je bio doček Nove hidžretske godine u Vatikanu, dok je pitanje Vodovoda spomenuto usputno. Želeći na najbolji način oslikati multietničnost glavnog grada BiH, Skaka je odlučio da je najbolje da se islamski blagdani od danas dočekuju i obilježavaju u  svetištima drugih religija.

Oduševljen ovom idejom, Papa Franjo je sarajevskog gradonačelnika proglasio ‘blaženim’ nadjenuvši mu biblijsko ime Marko, što je Skaku ganulo do suza. U izjavi nakon ceremonije u bazilici sv. Petra, Skaka je posebno pohvalio ukus ‘misnog vina’ i poručio svojim građanima da se kući vraća preporođen.

Ostaje da vidimo da li će njegov primjer slijediti i drugi kadrovi SDA u institucijama vlasti. Kako nezvanično saznajemo, Denis Zvizdić bi sljedeći Ramazanski Bajram mogao dočekati kod ruskog patrijarha Kirila, dok je federalni premijer Fadil Novalić za Kurban Bajram najavio posjetu Zidu plača u Jerusalemu.

Međutim, po svemu sudeći, blaženi Marko Skaka će ih sve prevazići, budući da je obećao kako će se za naredni Đurđevdan okupati u ‘svetoj rijeci Gang’, kako bi ga onda i romska populacija u gradu mogla smatrati svojim gradonačelnikom. Još je zamolio svoje sugrađane da ga od danas oslovljavaju sa ‘blaženi hadži-Marko Skaka’.

Za to vrijeme Bakira Izetbegovića su kamere uhvatile u džamiji u Ključu. Nije želio davati izjave za medije, koji pretpostavljaju da bi ovakav duhovni procvat SDA teško mogao proći bez njegovog znanja i blagoslova.

 

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

 

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. Dno dna ti veliki muslimani , mogli su prisustvovati misi drugi dan ne ovako iz jedne krajnosti u drugu !!!!!

    Reply

Komentiraj