(VIDEO) NAZVALI GA TERORISTOM: Protestovali protiv Erdogana u New Yorku, pa pretučeni i izbačeni

U njujorškom hotelu je, tokom obraćanja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana pristalicama, došlo do incidenta kada su demonstranti prekinuli njegov govor nazvavši ga “teroristom”, nakon čega su pretučeni i izbačeni.

Erdoan, koji u Njujorku prisustvuje višednevnom zasjedanju Generalne skupštine UN, obratio se juče pristalicama na turskom jeziku u hotelu “Mariot Markis” na Tajms skveru kada ga je prekinula grupa demonstranata, prenosi danas BBC.

“Teroristo, marš iz moje zemlje”, uzviknuo je jedan od demonstranata, a odmah potom su ga neki muškarci u odjelu udarili i izbacili.

Na snimku Erdoanovog govora vidi se kako ti muškarci, za koje se ne zna da li su to pristalice turskog predsjednika ili, pak, pripadnici njegovog ili hotelskog obezbjeđenja, guraju demonstrante i udaraju ih u glavu, a potom ih izbacuju iz hotela.

Demonstranti, koji su objavili fotografije na društvenim mrežama, kažu da im je cilj bio da javno osude politiku predsjednika Erdoana u Turskoj, Siriji i Iraku.

Neki demonstranti su nosili zastave i transparente u znak podrške kurdske ekstremističke grupe Jedinice za zaštitu naroda (YPG).

Njujorška policija je saopštila je pet demonstranata “nakratko privedeno”, ali da niko nije uhapšen.

U maju je došlo do sličnog incidenta kada je 11 osoba povrijeđeno, a dve uhapšene ispred rezidencije turskog ambasadora u Vašingtonu nakon što je izbila tuča između Erdoanovih pristalica i protivnika, napominje BBC.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj