PRIRODNI ŠARM SIJEDIH VLASI: Sijeda kosa ‘novi’ trend ove jeseni i zime

Siva, bijela ili kosa nalik na sol i biber, napokon je postala novi modni hit buduće jeseni i zime. Mala kapilarna revolucija koja oslobađa?

Najatraktivnije veleposlanice novog trenda su Cara Delavigne, Kylie Jones ili Rihanna. Sve tri zvijezde pokazuju ponosno sylver koloraciju, dok poznata galska novinarka Sophie Fontael uspješno nameće izraz “blande” umjesto “blonde”, ističući da se radi o vraćanju prirodnim nijansama a ne obavezom bojenju u plavo.

Piše: Džana Mujadžić

Da bi se usvojila i prihvatila prirodna, sijeda kosa neophodno je profesionalno šminkanje. Ten mora biti osvijetljen, svjež i njegovan a osoba uvijek sretna i zadovoljna. Sijeda kosa se ne poistovjećuje sa zapuštenosti niti nebrizi za osobni izgled.

Nije ni sinonim ostećenosti ili “rascvjetanih ” vrhova. Potrebno je učiniti je sjajnom i pokretnom s ultra hidratantnim maskama, svaki tjedan. Jednom mjesečno vlasima su neophodne uljne kupke od jojobe ili kokosovog ulja.

Glava se uvije u topal ručnik i prespava se sa natopljenim uljem. Nakon češljanja ili četkanja, vrhove često natopiti u avokadovim ili ricinusovim uljem.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj