ZVIZDIĆ ‘FULIO KONTINENT’: Odgovore na Upitnik EU preveo na turski i predao Erdoganovom sinu!

Evropski zvaničnici  ostali su šokirani nakon što su uvidjeli da predsjednik Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, još uvijek nije raskrstio sa pitanjem kojem kontinentu geografski pripada Bosna i Hercegovina. To je potvrdio i nedavno prilikom susreta sa Erdoganom Mlađim, kojem je predao odgovore na Upitnik EU prevedene, ni manje ni više, nego na turski jezik.

Slikovni rezultat za streličarstvo erdogan zvizdić zemaljski muzej

Već gotovo 12 mjeseci građani BiH i zvaničnici EU čekaju da veoma sposobni predsjednik Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić konačno odabere prevodilački tim i prevede odgovore na Upitnik EU. To je posao koje su zemlje regiona odradile za par mjeseci. Međutim, ono što se nije znalo jeste da je Denis Zvizdić predano radio na prevođenju Upitnika, ali na turski jezik, vodeći se popularnom tezom političkog i duhovnog podzemlja SDA kako BiH pripada afro-azijskom kulturno-povijesnom kontekstu.

Stoga je i Zvizdić tokom boravka prijestolonasljednika Erdogana Mlađeg u Sarajevu predao njemu odgovore prevedene na turski, nadajući se da će BiH ući što prije u blok država kojeg čine Bangladeš, Pakistan, Afganistan, Turska, Etiopija, Sudan, Nigerija i Mauritanija. 

Iz Zvizdićevog kabineta su potvrdili ovu informaciju, dodavši kako je Erdoganova posjeta imala jednu sasvim drugu svrhu, koju mediji prešućuju. Naime, dan uoči izbora u Njemačkoj prijestolonasljednik Erdoganovih je došao da zamoli Denisa Zvizdića, koji je boraveći u Njemačkoj tokom rata u BiH tamo stekao mnoga prijateljstva, da ‘potegne veze’ kako bi tamošnji Bošnjaci glasali za AfD umjesto za CDU  Angele Merkel.

Oživljavanje drevne mongolske tradicije

Također, posebno zadovoljstvo je iskazao zbog zaživljavanja drevne mongolske tradicije gađanja lukom i strijelom životinja u pokretu, koja unutar njegove stranke ima veliki broj poklonika.

Pored toga, posljednja posjeta Erdoganovog prijestolonasljednika upamćena je i po prvom susretu Erdoganovog sina sa Hadžukom, premijerom Kantona Sarajevo, koji je tek nakon hodočašća i čiščenja od grijeha imao tu čast da se upozna sa potomkom svete gruzijske loze Erdoganovih. Od danas ga možemo zvati ‘Hadži-Poglavica Kantona Sarajevo’

Slikovni rezultat za streličarstvo erdogan zvizdić zemaljski muzej

 

 

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera

 

(Global CIR)

Komentiraj