JUBILEJ KOJI SE SLAVI: Pariski izdavač “Assouline” objavio knjigu o Cardinovoj kreativnosti

Pariski izdavač “Assouline” upravo je objavio knjigu pod nazivom “Pierre Cardin”, predivno izdanje posvećeno karijeri poslovnog čovjeka i francuskog modnog kreatora, svjetskog renomea.

Povezana slika

Djelo je dio programa 70 obljetnice Cardinovog rada u oblasti svjetske mode, kojeg je obilježio inovacijama i posebnim umijećem. Između fotografija, navođenja, anegdota, knjiga je i prilika za otkrivanje posebnih, avangardnih kreacija koji su uticali na raskošnu karijeru poznatog stiliste.

Piše: Džana Mujadžić

Pierre Cardin je u srpnju proslavio 95 rođendan i nastavlja raditi, kreirati i nadahnjivati mlade naraštaje ‘globalnog fashiona’. Njegove vizionarske kreacije, istinski eksperimenti, poput haljine Bulle ili poznatog kombinezona nazvanog Cosmocorps, kostima Mao, danas upoznaju drugu mladost u središtu predivnog ostvarenja objavljenog od strane “Assouline” za koji je predgovor napisala poznata glumica i manekenka Marisa Berenson.

Njoj je Cardin “enigmatičan i fascinirajući” jer nema ograničenja, niti poznaje granice za svoje mnogobrojne djelatnosti, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti”! Vizionar je karakteristika koja najvise odgovara evociranju universa i kreativnosti Pierrea Cardina u svim modnim domenima : mirisima, nakitu, namještaju.

Slikovni rezultat za "Assouline" CARDIN

Autor knjige je Jean Pascal Hesse, direktor komunikacija tvrtke Cardin od 1995 godine. Dao je riječ mnoštvu kreatora, historičara, dizajnera pa John Galliano ističe :

Cardinova nadarenost je zauvijek obilježila modnu kulturu kako zahvaljujući njegovoj vizionarskoj prirodi tako i znanju, pa umijeću kreiranja i novim modnim koncepcijama.

Slikovni rezultat za Pierre Cardin BOOK Jean Pascal Hesse

Oko 200 ilustracija kompletiraju tekstove, pokazujući najpoznatije i najupečatljivije kreacije, naslovnice revija i časopisa, te nezaboravne trenutke koji su obilježili kreatorovo djelovanje.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj