NAKON POBJEDE CDU-a: Izostala čestitka Donalda Trumpa Angeli Merkel

Angela Merkel i AfD su tema o kojima danas izvještavaju svi svjetski mediji. Kako se vijesti o izborima mijenjaju iz minute u minutu, tako i čestitike pobjednicima izbora, stižu iz minute u minutu. No, jedna čestitka je izostala. I to ona prvog čovjeka Sjedinjenih Američkih Država – Donalda Trumpa, piše N1.

Njemačka kancelarka Angela Merkel te rezultati jučerašnjih izbora, svjetska su vijest broj jedan. No većin medija najviše pozornosti posvećuju usponu desničara. I njima kao i Merkel čestitke pristižu još od sinoć, no jedna je izostala, ona Donalda Trumpa. Ni službeno a ni putem twittera, američki predsjednik joj nije čestitao, kao ni AFD-u.

No zato čestitke pristižu i jednim i drugim, kako od čelnika brojnih država, tako i onih europskih institiucija.

“Predsjednik Juncker ponavlja da u svjetlu važnih globalnih izazova Europa treba jaku njemačku vladu sada više nego ikad – čovjeka koji je sposoban aktivno oblikovati budućnost našeg kontinenta – i u svom pismu predsjednik Juncker izražava svoje uvjerenje da će pregovori o koalicijskoj vladi pridonijeti tome…”, kazao je Margaritis Schinas, glasnogovornik EK-a

Iako oslabljena najlošijim rezultatom svoje stranke , Merkel je čestitke dobila i od svojih kolega . Među prvima bio je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

“Pozvao sam Angelu Merkel da joj cestitam. Odlučno ćemo nastaviti suradnju koja je neophodna za Europu i za naše zemlje”.

Slične poruke uputili su i danski, norveški, švedski te finski premijeri.

 

(Global CIR/N1/Agencije)

Komentiraj