POTVRĐENO IZ MUP-a: Uhapšene Sabaheta Džindo i Arnela Ožegović

Sabaheta Džindo i Arnela Ožegović uhapšene su u Sarajevu, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Uhapšene Sabaheta Džindo i Arnela Ožegović

Kako piše u saopćenju policije, jučer u 11,15 sati, na osnovu potrage, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode O.A., rođena 1995. godine, nastanjena u Sarajevu. O događaju je obavijšten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv O.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

U saopćenju se također navodi da su sinoć u 20,25 sati, na osnovu potraga, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode Dž.S., rođena 1959. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Dž.S. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv Dž.S. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Sabaheta Džindo, FOTO: ARHIV

Na Interpolovoj potjernici

Džindo je sarajevskoj policiji, ali i šire, poznata po krađama. Ona se, između ostalog, u septembru 2015. godine našla i na crvenoj Interpolovoj potjernici i to upravo zbog krađe.

Osim toga, Džindo je 2015. godine hapšena na području Istočnog Sarajeva gdje je na djelu uhvaćena u frizerskom salonu i to dok je pokušavala ukrasti novčanik.

Nekoliko dana prije ovog hapšenja Džindo je prošla i kroz policijske evidencije u Banjoj Luci, a zbog sumnje da je u prostorijama trgovinske radnje u centru grada iz torbice jedne žene ukrala novac u iznosu od 107 KM.

Međutim, tada je nedugo nakon hapšenja puštena na slobodu pa se obrela u Istočnom Sarajevu. U maju mjesecu iste godine je pritvorena zbog krađe novčanika sa 420 KM u Živinicama, ali poslije toga na djelu je uhvaćena još nekoliko puta.

Džindo je tražena u svim gradovima u našoj zemlji, zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, zbog čega je i osuđivana.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj