JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT: Pisac lažnih vijesti koji tvrdi da je ‘omogućio’ izbor Trampa ‘slučajno se predozirao lijekovima’

Vodeći pisac lažnih vijesti na internetu tokom prošlogodišnje kampanje za predsjedničke izbore u SAD, Pol Horner (38), koji je tvrdio da je Donald Tramp postao američki predsjednik zahvaljujući njemu, pronađen je mrtav u domu na periferiji Feniksa, a forenzičari smatraju da se “slučajno predozirao” lijekovima.

AP prenosi da je portparol kancelarije šerifa okruga Marikopa Mark Kejsi izjavio da je Hornerovo tijelo pronađeno u krevetu 18. septembra i da autopsijom nisu utvrđeni nikakvi znaci nasilja.

Kejsi je kazao da je Horner godinama pretjerano koristio lijekove koji se izdaju na recept.

“Dokazi sa lica mjesta ukazuju da bi ovo moglo da bude slučajno predoziranje”, rekao je Kejsi.

AP navodi da je Horner bio poznat po pisanju lažnih priča i širenju obmana putem interneta, koje su često postajale viralno popularne na Facebooku i varale hiljade ljudi.

Navodi se da je jedna od tih lažnih priča bila je tvrdnja da je tada još uvijek aktuelni predsjednik Barak Obama gej i radikalni musliman, kao i da se demonstrantima isplaćuju hiljade dolara da protestvuju na Trampovim mitinzima.

Horner je u prošlogodišnjem intervjuu za “Vašington post” kazao da smatra da je Tramp ušao u Bijelu kuću zahvaljujući njemu, pošto pristalice republikanskog kandidata nisu provjeravale priče koje je pisao prije nego što bi ih širili dalje na društvenim mrežama.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj