LATINSKA AMERIKA TI SE DIVI! Maduro: Odupri se Katalonijo

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro (Nicolas) osudio je “brutalnu represiju” nad demonstrantima koji su branili zabranjeni referendum o nezavisnosti Katalonije. Osim toga, Maduro je španskog premijera Marijana Rahoja (Mariano Rajoy) nazvao diktatorom. 

– Ne miješam se u unutrašnja pitanja Katalonije, Španije ili bilo koje druge zemlje, ali ovo su međunarodni događaji od velike važnosti. Represija je, po svemu sudeći, bila brutalna, zaista brutalna, jer ako su ljudi miroljubivi i mirni, ostavite ih na miru. Ko je diktator? Nikolas Maduro ili Rahoj – koji je izabrao krv, batine i udarce protiv plemenitog naroda – rekao je Maduro na državnoj televiziji.

Reuters navodi da je Maduro kritizirao Rahoja jer je pokušao da zaustavi održavanje zabranjenog referenduma o nezavisnosti u Kataloniji i nazvao ga licemjerom pošto podržava opoziciju u Venecueli, a “slama neistomišljenike” kod kuće, piše cdm.me.  – Našu ruku pružamo narodu Katalonije. Odupri se, Katalonijo! Latinska Amerika ti se divi – poručio je Maduro.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj