‘MONARCH AIRLINES’ VIŠE NE LETI: Britanska aviokompanija bankrotirala, 750.000 putnika danas saznalo da su rezervacije otkazane

Više od 110.000 putnika blokirano je u inostranstvu, a mnogima od njih novac kojim su kupili karte, neće biti vraćen jer su otkazani svi letovi britanske aviokompanije “Monarch Airlines”.

Kompanija “Monarch” danas je bankrotirala, a svim putnicima u Velikoj Britaniji rečeno je da ne idu na aerodrom. Vlada je naložila Upravi za civilni aviosaobraćaj da osigura više od 30 aviona radi vraćanja putnika nazad u Veliku Britaniju tokom naredne dvije sedmice, piše “Daily Mail”.

Putnicima koji dolaze u Veliku Britaniju i Evropu jutros je rečeno da su njihovi letovi otkazani, dok je 300.000 rezervacija, uključujući 750.000 putnika, također otkazano.  Ovaj kolaps, najveći koji je pogodio britanski aviosaobraćaj, dogodio se jutros u 3 sata, kada su svi avioni bili prizemljeni.

Putnici koji su kupili paket-aranžman bit će vraćeni kući besplatno ili će im sredstva biti nadoknađena, ali će putnici koji imaju samo kartu za let ostati bez novca. Više od 2.100 ljudi iz osoblja ove avio-kompanije saznalo je jutros da su ostali bez posla, a da im nije ništa unaprijed rečeno u vezi sa mogućim bankrotom firme.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj