NAKON DUGOTRAJNE I TEŠKE BORBE SA BOLEŠĆU: Preminula Donna Ares

U 41. godini života danas je u Bihaću umrla Donna Ares (Azra Kolaković). Njeno srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe sa teškom bolešću.

Podsjetimo, rođena je 1. januara 1977., u Bihaću. Muzikom se počela baviti kao dijete. Još kao mala djevojčica nastupila je na dječijem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rok-grupom “Camino Verde” u lokalnim diskotekama kao pjevačica.

Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu, a studirala je engleski jezik i književnost. Godine 1997. prvi put javno nastupa pod imenom “Donna Ares” i to na izboru za pjesmu Evrovizije na Dori.

Iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna”, na festivalu “Bihać ‘97”, koja je lansira visoko na sve top-liste u BiH.

Pjevačica se redovno obraćala svojim pratiocima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku da vide tragediju kroz koju je prolazila. Posljednja njena objava danas će mnoge rastužiti.

– Voli vas vaša Donna Ares, napisala je preminula pjevačica, i tako pokazala koliko cijeni svoju publiku koja je tokom života uvijek bila uz nju.

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj