BRITANSKI MOKRI SNOVI! The Independent: Herceg-Bosna i RS mogle bi biti nezavisne države

Na karti koja prikazuje rastuće secesionističke pokrete širom europskog kontinenta kao potencijalna neovisna država prikazana je i tzv. ‘Hrvatska Republika Herceg-Bosna’. 

Britanski The Independent izvješavajući o pokušaju otcjepljenja Katalonije,  podsjetio je i na turbulente događaje koji su se dogodili u posljednjih nekoliko godina u Europi, od kojih je svakako najznačajniji izlazak Velike Britanije iz EU, čiji bi potez mogle pratiti i druge države, ali i secesionističke tendencije mnogih regija po Europi.

The Independent podsjeća da se, sve dok traje opasnost potencijalnog izlaska drugih zemalja iz EU, na drugoj strani pojavljuje i tendencija odvajanja čitavih regija po Europi od svojih trenutnih država, a čiji je domino efekt nedavno pokrenuo referendum koji je održan u Kataloniji.

Mapa feudalizirane Evrope

U izradnju novog atlasa za 2017. godinu, koji prikazuje promjene u svijetu, a koji objavljuje poznata banka iz SAD-a ”Merrill Lynch”, stavljen fokus na rastuće secesionističke pokrete širom europskog kontinenta čija karta podsjeća na nekadašnje gradove državice ili sitne feudalne posjede.

Na toj karti je prikazana i Hrvatska Republika Herceg-Bosna, kao i Republika Srpska.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj