JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA U HISTORIJI: ‘Neprihvatljivo je da tako veliki putnički avion jednostavno nestane’

Australske vlasti duboko žale što nisu pronašle olupinu zrakoplova Malaysia Airlines koji se srušio na letu MH370 i u konačnom izvješću o neuspješnoj potrazi objavljenom u utorak napisale su da zagonetka nije riješena što je “neprihvatljivo”.

Razlog gubitka MH370 ne može se konačno utvrditi dok se zrakoplov ne pronađe”, priopćio je australski ured za siguran promet (ATSB) u izvješću.

“Gotovo je nezamislivo i svakako društveno neprihvatljivo u doba modernog zrakoplovstva da nestane tako veliki putnički zrakoplov te da svijet ne zna što se dogodilo s njim i njegovim putnicima”, navodi se.

Nestanak Boeinga 777 8. ožujka 2014. u kojemu je bilo 239 putnika na letu iz Pekinga u malezijski glavni grad Kuala Lumpur, jedna je od najvećih svjetskih zrakoplovnih zagonetki.

Smatra se da je skrenuo tisuće kilometara sa smjera nad južnim Indijskim oceanom prije nego što se srušio nad obalom zapadne Australije.

U izvješću ATSB objavljenu u utorak navedene su pojedinosti 1046-dnevne neuspješne potrage za avionom iznad i ispod površine Indijskog oceana sa znanstvenim analizama satelitskih snimaka, morskih struja pa čak i školjaka priljubljenih za komad zrakoplova pronađenog na otoku Reunion.

Malezija istražuje nestanak i dalje te je u kolovozu objavila da je prihvatila ponudu privatne tvrtke Ocean Infinity koja će nastaviti istragu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj