(VIDEO) MI SMO ŽENE, SPRIJEČIT ĆEMO NOVI RAT: Hiljade Palestinki i Izraelki na zajedničkom maršu za mir

Hiljade Palestinki i Izraelki marširale su zajedno kroz pustinju tijekom jučerašnjeg dana u velikom maršu za mir koji je počeo prije više mjeseci. Kroz pustinju su marširale prema rijeci Jordan i tamo su podigle “šator mira”, piše Reuters.

Israeli and Palestinian women participate in a march organized by the "Women Wage Peace" organization, near the Dead Sea, Sunday, Oct. 8, 2017. (AP Photo/Sebastian Scheiner)

“Mi smo žene s desnice, s ljevice, Židovke i Arapkinje, iz gradova i periferija, i mi smo odlučile da ćemo spriječiti idući rat”, poručila je Marilyn Smadja, jedna od organizatorica pokreta “Žene u borbi za mir“.

Women from the 'Women Wage Peace' movement and Palestinians take part in a march near the Jordan River, in the West Bank on October 8, 2017. (Flash90)Organizacija je osnovana nakon što je za vrijeme izraelskog 50-dnevnog napada na Gazu 2014. ubijeno više od 2,100 Palestinaca, većinom civila. S izraelske strane u istom sukobu poginulo je 67 vojnika i šestero civila.


Na jučerašnjem maršu sudjelovalo je oko 5,000 žena, poručuju iz organizacije. Veliki marš prolazi kroz brojne lokacije diljem Izraela, a na kraju se okupljaju pred jeruzalemskom rezidencijom izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Potpuno jasno

    Reply

Komentiraj