(VIDEO) A ZA SANDŽAK RELIGIJSKA LITERATURA! Vučić: Zahvalan sam Erdoganu za fabrike u Kraljevu, Krupnju, Leskovcu, Nišu, Aleksincu, Lebanu, V. Hanu i Žitorađi…

Vučić se u zajedničkom obraćanju medijima sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom zahvalio Erdoganu i turskim investitorima na ulaganjima u proteklom periodu.

Mi nismo brinuli o nekim fabrikama, vi ste birnuli, vaši investitori su došli u Krupanj, na primer. Jedina fabrika koja je bila tamo prestala je da radi ali tek dolaskom turskog investitora je taj pogon obnovljen i sada oni traže nove radnike”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan i zbog turskih fabrika u Leskovcu, Nišu , Leabanima, Žitorađi.

“U Lebanima smo izgubili polovinu stanovništva, sada je tu fabrika turskog investitora koja će da zaposli više od 300 ljudi i to je spas za to mesto i jug Srbije”,  nastavio je Vučić.

Ponovio je da će turska kompanija investirati u Kraljevu i zaposliti 2.500 radnika.

„Čekali smo, a pošto smo bili nedoviljno brižni i u proteklih 20 godina smo uspjeli da uništimo fabrike koje smo imali tu. Danas smo uspjeli da zamolimo i turski investitor dolazi u Kraljevo da uposli te ljude“, rekao je Vučić.

On je dodao da će dobar dio problema ćemo time da se riješi i naveo podatak da u Kraljevu trenutno ima 14.380 nezaposlenih.

Treba li napomenuti na niti jedna turska fabrika nije otvorena u gradovima sa bošnjačkom većinom u Južnoj Srbiji, prije svega regionu Sandžaka. Sve fabrike u južnoj Srbiji, a iza kojih stoji turski kapital, otvorene su u većinski srpskim mjestima. Za to vrijeme Turska je finansirala uspostavljanje paralelnih vjerskih zajednica kako bi dodatno razjedinila tamošnje Bošnjake, a sada im Erdogan dolazi da ih ubjedi da su ustvari ‘Srbi turskog verozakona’.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

1 Komentaron this Post

  1. može kako hoce al ne i dokle hoce.

    Reply

Komentiraj