ULOGU PREGOVARAČA VRATITI NA PARLAMENT? Haradinaj: Dijalog sa Beogradom samo ako je Amerika za stolom

Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu.

Haradinaj je u emisiji Rubikon na RTK najavio izradu nove platforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, koju bi, kako je rekao, trebalo da pripremi kosovska vlada u konsultaciji sa ekspertima, a potvrdiće je Skupština. “Ne možemo nastaviti sa dijalogom, ako Amerika nije za stolom”, rekao je Haradinaj i dodao da sebe ne vidi u dijalogu jer “ima puno posla kod kuće”.

Istakao je da ko god da predstavlja Prištinu, što je u kosovskom slučaju predsjednik, i zapito zašto mandat ne bi imao parlament.

Prema njegovim riječima, parlament treba da raspravlja i da ocijeni tu platformu. “Priština još uvijek nije razjasnila svoju ulogu u dosadašnjem dijalogu, kao ni to šta želi”, kazao je Haradinaj dodao: “Moramo da rasčistimo šta želimo, a ne da neko dođe u parlament i da nas iznenadi sporazumom. To je rizik, a ja to ne želim da radim”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj