EGIPAT PLAĆA CIJENU UJEDINJENJA FATAHA I HAMASA: Teroristi ubili 6 vojnika na Sinaju

Kada  god Egipat bude sudionikom nekog pozitivnog procesa u regiji, odmah biva napadnut os strane militanata i terorističkih grupa proisteklih iz organizacije Muslimansko bratstvo. Ni danas nije bilo drugačije. Samo dan nakon što je u Kairu ozvaničen sporazum o stvaranju jedinstvene vlade Palestine sastavljene od ministara iz reda Fataha i Hamasa, Egipat je pogođen strašnim terorističkim napadima.

Image result for egypt army sinai

Šest egipatskih vojnika ubijeno je danas u napadu naoružanih osoba na kontrolni punkt na poluostrvu Sinaj, gdje se državne snage bore protiv terorističke pobune, saopštila je vojska. “Naoružani teroristi napali su bezbjednosni punkt u Arišu i koristili su ručne bombe i oružje”, navodi se u saopštenju.

Snage bezbjednosti krenule su u potjeru za napadačima. Tokom polučasovne razmjene vatre ubijena su dvojica napadača, a jedan je ranjen. Povrijeđena su i četvorica vojnika.

Napadi na pripadnike egipatskih snaga bezbjednosti česti su od kada je egipatski islamistički predsjednik Muhamed Morsi svrgnut 2013. godine poslije masovnih demonstracija protiv njegove vladavine.

Ranije smo javili kako je jedan koptski svećenik ubijen jutros u Kairu.

NOVI NAPAD NA KRŠĆANE: U Kairu ubijen koptski svećenik Samaan Shehata

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Muslimansko bratsvo je englesko cionisticka tvorevina i jednak je vehabizmu u svojem ideološkom usmjerenju

    Reply

Komentiraj