SASTANAK POVODOM POSLJEDNJIH ODLUKA SUDA BiH: Mitropolit Hrizostom se nije odazvao pozivu Milorada Dodika

U Banjoj Luci je danas održan sastanak predsjednika RS-a Milorada Dodika povodom odluke Suda BiH. Na sastanku je usvojena odluka o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske ali i upućen poziv opoziciji za potpisivanje peticije na kojoj će se naći pitanje istovjetno referendumskom.

Mitropolit Hrizostom se nije odazvao pozivu Dodika

Dodik je opozicionim strankama postavio svojevrsni ultimatum da se izjasne u roku od deset dana da li podržavaju referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH. “Ukoliko izostane ta podrška odluku o referendumu treba povući do postizanja konsenzusa”, rekao je Dodik, najavljujući anketiranje građana o tom pitanju.

“Cilj nam je da dobijemo 500 hiljada onih koji to podržavaju”, rekao je, između ostalog, Dodik.Sastanku, koji je organizovao Dodik nisu bili predstavnici opozicije, kao ni srpski predstavnici u zajedničkim institucijama. Ovom sastanku nije prisustvovao ni mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je, takođe, bio pozvan.

Iz opozicije smatraju da se radi o još jednoj laži i prevari u režiji Milorada Dodika i da je referendum nemoguće provesti bez posljedica koje bi izazvale probleme.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. šta radi Hrizostom !

    Reply

Komentiraj