ŠEF NJEMAČKE DIPLOMATIJE PORUČIO SAD-u: Ako raskinete nuklearni sporazum sa Iranom, Njemačka će stati uz Rusiju i Kinu

Namjera predsjednika SAD-a Donalda Trampa da raskine sporazum sa Iranom može dovesti do zbližavanja Evropske unije sa Kinom i Rusijom – izjavio je Zigmar Gabrijel. 

Njemački ministar vanjskih poslova dodatno je poručio zvaničnom Vašingtonu:

“Moramo predočiti Amerikancima da njihovo držanje prema Iranu može dovesti do toga da EU, Kina i Rusija zauzmu zajedničku poziciju protiv Sjedinjenih Država”.

Njemačka diplomatija je i prethodnih dana pozivala Bijelu kuću da ne raskida “atomski sporazum” sa Teheranom jer će taj korak, pored ostalog, produbiti nestabilnost na Bliskom Istoku.

 

(Global CIR/Fakti/Agencije)

Komentarion this Post

 1. pa i vrijeme je bilo da stanu uz Rusiju

  Reply
 2. Više puta su oni rèkli nešþ slično ali na kraju sankcije ostaju. A i Mercedesi i Wolksvageni u Rusiji, tako da ipak to rade radi sitnog interesa kao i sa Iranom. Dok ih Amerìkancì ne ucijene kaošto su im izbili nekoliko milijardi iz spomenutog Wolksvagena.

  Reply
  • Da su pametni da Englesku uniste kao prepreku, ekonomski i na svaki drugi način, Amerika bi bila slomljenih ruku sto se EU tiče

   Reply
  • malo je vjerovatno da Njemci nasjednu na tu ludost da se upuste u teži konflikt sa Rusijom.To bi bio kraj Njemačke odnosno kraj Evrope.Treba biti realan pa ce se jasno ustanoviti da su germanske zemlje stubovi Evrope (Njemačka, Norveška, Švedska, Danska, Holandija, Austirja ) Ovo ostalo su neradnicke vukojebine kao kod nas po Balkanu.

   Reply

Komentiraj