IZVORI BLISKI IVICI TODORIĆU TVRDE: ‘Zatražit će azil u Velikoj Britaniji!’

Prema informacijama iz odvjetničkih krugova, osumnjičeni iz afere Agrokor, a koji su trenutačno nedostupni hrvatskim vlastima, tvrde da nisu u bijegu te neki od njih najavljuju da bi se u idućih tjedan dana mogli vratiti u Hrvatsku. Taktika je to koja se mogla čuti još prije više tjedana kada se počela spominjati finalizacija ove akcije.

Međutim, iz izvora bliskih samom Ivici Todoriću neslužbeno doznajemo kako njegov povratak u domovinu ipak nije toliko izvjestan te kako u Velikoj Britaniji, gdje se navodno trenutačno nalazi, planira zatražiti azil. Taj svoj zahtjev argumentirao bi tvrdnjom što ju je isticao već i na svom blogu u nekoliko navrata, a to je da mu je država pod prisilom oduzela privatnu komapniju.

Zaštita privatnog vlasništva iznimno je visoko na listi ljudskih prava što ih štiti Europska konvencija o zaštiti ljudskih prava, zbog čega će nadležne institucije taj Todorićev zahtjev morati iznimno ozbiljno razmatrati.

Odvjetnik Rajko Čogurić, koji zastupa Antu Todorića, jutros je već izjavio da je njegov klijent odselio iz Hrvatske i prijavio prebivalište u Londonu zbog čega se njegova trenutačna nedostupnost hrvatskom pravosuđu također ne može smatrati bijegom.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj