VANREDNO SA ERDOGANOM! Vlada Turske donijela odluku o produženju vanrednog stanja za još tri mjeseca

Zamjenik premijera i glasnogovornik Vlade Republike Turske, Bekir Bozdag, potvrdio je da je Vlada Turske donijela odluku o produženju vanrednog stanja u zemlji za još tri mjeseca.,

“Vlada Turske je donijela odluku da vanredno stanje u zemlji bude produženo za još tri mjeseca, a donesena odluka je proslijeđena Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske na usvajanje”, rekao je Bozdag. Odluka o produženju vanrednoga stanja u zemlji za još tri mjeseca trebala bi stupiti na snagu 19. oktobra.

Podsjetimo, Vijeće nacionalne sigurnosti Republike Turske je ranije danas usvojilo preporuku da Vlada produži vanredno stanje u zemlji radi nastavka efikasne borbe protiv terorizma.

“Vijeće je na jutrošnjoj sjednici razmatralo vanredno stanje koje je na snazi radi borbe protiv svih terorističkih organizacija, uključujući FETO/PDY, PKK/PYD-YPG i DAIŠ te je usvojilo preporuku vladi da produži to stanje radi nastavka mjera zaštite demokracije, pravne države, prava i slobode građana”, navodi se u odluci Vijeća kojim je jutros u Ankari predsjedavao predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj