(VIDEO) INCIDENT U CENTRU ZAGREBA: Skupina mladih izviždala Bandića zbog preimenovanja Trga maršala Tita, vikali mu ‘Tito, partija’

„Hvala svima koji brinu, ja sam hvala Bogu dobro. Ugradio sam jedan stent, a trebao sam ugraditi dva. Znači, bolje jedan nego dva, ali dvaput je dvaput. Meni je žao što mi nisu dva stavili. A što se tiče zdravlja, dobro sam. Trebao sam ležati 24 sata, a ja sam ležao 6,5 sati“, objavio je jučer, na Facebooku, Milan Bandić.

Gradonačelnik koji se na društvenoj mreži pohvalio kako je, nakon samo šest i pol sati oporavka, „bio kao nov“, ipak nije baš u svim situacijama tako snažan i nepobjediv. „Zube je slomio“ nedavno, na Trgu maršala Tita. Naime, nakon protesta desničara i skupa ljevice ‘Trg je naš’, Banderas je neslavno odustao od svog prijašnjeg stava da o imenu Trga maršala Tita odluče sami građani na referendumu. Perući se da on zna „slušati puls građana“, čim je osvojio šesti gradonačelnički mandat, novi stari gradonačelnik je popustio Zlatku Hasanbegoviću, jer su mu, za formiranje stabilne većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, bili potrebni i zastupnici izabrani s njegove i liste Brune Esih.

Neugodno iskustvo u centru grada

Majstor samopromocije, koji tvrdi da „dela 16 sati dnevno, 365 dana u godini“, Bandić je višestruko potvrdio onu „Tko radi taj i griješi“, jer  – griješio je mnogo.

Teško mu je i pobrojati sve afere, od Agrama do vožnje u pijanom stanju, bespravne gradnje vikendice i boravka u remetinečkom zatvoru.  Osumnjičen je za niz kaznenih djela, od pogodovanja, krivotvorenja isprava, nezakonitog zapošljavanja, korištenja službenog automobila u privatne svrhe, a tu su i afere sa zlatnim WC-ima, zamjenama zemljišta, GUP-om… Mnoge je razljutio i kada je dopustio izgradnju trgovačkog centra Tomislava Horvatinčića, no, sudeći po rezultatima izbora, kontroverznom su gradonačelniku Zagrepčani ipak sve oprostili. Ili ipak ne baš sve. Zbog „podvijanja repa“ pred ekstremnom desnicom i preimenovanja Trga maršala Tita Bandić je jučer, nedaleko od Skupštine, doživio ne baš ugodno iskustvo.

Naš čitatelj nam je poslao video snimku na kojoj se čuje što mu je skupina mladih, s terasa nekoliko kafića, dovikivala:

Nakon jučerašnjeg prosvjeda protiv Vatikanskih ugovora nas pedesetak se okupilo na kavi. U jednom trenutku, ugledao sam Bandića kako, s nekom delegacijom, izlazi iz restorana nasuprot kafića u pratnji svog vozača i fotografa. Kada je ulazio u auto, povikao sam Mile. Auto je krenuo, no potom se zaustavio. Bandić je izašao, a ja sam spontano ustao i počeo skandirati „Tito partija“, na što su mi se okupljeni, i poznati i nepoznati, pridružili. Skandirali smo dobre dvije tri minute.

Bandić je bio vidno zbunjen, bilo mu je neugodno pred tom delegacijom, što mu se to dešava u njegovom gradu, samo par metara od Skupštine. Problijedio je, krenuo natrag prema restoranu, a potom je, očito ne znajući ni kud bi ni što bi, obukao sako i na kratko nam zapljeskao u stilu – ma bravo, što mi možete

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj