IZRAEL PONOVO GAĐAO SAA: Tvrdi da je obavijestio Ruse prije napada!

Izraelski avioni napali su u ponedjeljak sirijske snage protivvazdušne odbrane, istočno od Damaska. Avioni izraelskog vojnog vazduhoplovstva navodno su bili na “rutinskoj izviđačkoj misiji nad susjednim Libanom kada je protivavionski projektil ispaljen u njihovom pravcu”, rekao je vojni portparol.

Image result for Izrael ponovo gađao sirijsku vojsku, tvrdi da je obavestio Ruse pre napada!

Prema riječima portparola, avioni su se bezbjedno vratili, dodajući da je uništena protivavionska artiljerska jedinica u Siriji. “Mi držimo sirijski režim odgovornim za otvaranje vatre i svaki napad koji potiče iz Sirije”, izjavio je pred novinarima izraelski vojni portparol Džonatan Konrikus.

Izraelska vojska tvrdi da je prije napada na sirijske snage obavijestila Rusiju o svojim namjerama. Rusi za sada ne poriču ove tvrdnje, pa se postavlja pitanje zašto nisu obavijestili sirijsku vojsku ili preduzeli mjere da spriječe ovaj napad. Napad je izveden nekoliko sati prije nego što ruski ministar odbrane Sergej Šojgu stigao u Izrael na sastanak as premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom odbrane Avigdorom Libermanom.

Izraelski general Amir Ešel tvrdi da je, od 2012. godine, Izrael  sproveo skoro 100 uspješnih vazdušnih napada na snage sirijske vlade i Hezbollaha. Posljednji zabilježeni napad izraelskog vazduhoplovstva na položaje Sirijske arapske armije desio se u septembru, u blizini grada Al-Masjaf, kada je poginulo dvoje pripadnika Vojske Sirije i izazvana velika materijalna šteta.

 

(Global CIR/Princip)

Komentiraj